Important International Days Quiz – Part 2

1. World Day Of Social Justice is observed on?

A.

June 20


B.

December 20


C.

February 20


D.

March 20


Answer:

Option C: February 20



2. International Mountain Day is celebrated annually on?

A.

February 27


B.

April 5


C.

January 31


D.

December 11


Answer:

Option D: December 11



3. Which one of the below is observed on the third Sunday of January every year?

A.

World Religion Day


B.

World Theatre Day


C.

World Health Day


D.

World Food Safety Day


Answer:

Option A: World Religion Day



4. World Humanitarian Day is commemorated every year on?

A.

April 25


B.

August 19


C.

December 20


D.

May 11


Answer:

Option B: August 19



5. World Tuna Day is observed globally on?

A.

January 22


B.

November 15


C.

June 10


D.

May 2


Answer:

Option D: May 2



6. World Patient Safety Day is observed annually on?

A.

September 17


B.

December 10


C.

August 6


D.

December 8


Answer:

Option A: September 17



7. World Pulses Day is observed on?

A.

June 20


B.

February 10


C.

March 29


D.

April 26


Answer:

Option B: February 10



8. International Literacy Day is celebrated annually worldwide on?

A.

June 30


B.

February 9


C.

September 8


D.

February 28


Answer:

Option C: September 8



9. Which one of the below is celebrated on the second Sunday of May every year?

A.

Mother’s Day


B.

World Radio Day


C.

World NGO Day


D.

World Haemophilia Day


Answer:

Option A: Mother’s Day



10. International Day of Education is an annual international observance day held on?

A.

December 31


B.

August 14


C.

January 24


D.

May 7


Answer:

Option C: January 24



11. Which one of the below is observed every second Saturday of September?

A.

World Oceans Day


B.

World Consumer Rights Day


C.

World Malaria Day


D.

World First Aid Day


Answer:

Option D: World First Aid Day



12. International Women’s Day is celebrated annually on?

A.

March 2


B.

March 4


C.

March 6


D.

March 8


Answer:

Option D: March 8



13. The World Day for Audiovisual Heritage takes place every year on?

A.

October 27


B.

February 11


C.

November 6


D.

August 25


Answer:

Option A: October 27



14. World Environment Day is celebrated annually on?

A.

March 5


B.

June 5


C.

August 5


D.

October 5


Answer:

Option B: June 5



15. Which one of the below is observed every year on the second day of the second week of February?

A.

Safer Internet Day


B.

World Peace Day


C.

World Maritime Day


D.

World Philosophy Day


Answer:

Option A: Safer Internet Day



16. The international day for the abolition of slavery is observed every year on?

A.

November 7


B.

March 28


C.

December 2


D.

October 11


Answer:

Option C: December 2



17. World Meteorological Day is observed every year on?

A.

October 8


B.

May 2


C.

July 19


D.

March 23


Answer:

Option D: March 23



18. Which one of the below is observed on October 9 every year?

A.

World Post Day


B.

World Bee Day


C.

World Statistics Day


D.

World Diabetes Day


Answer:

Option A: World Post Day



19. International Day of Conscience is celebrated all around the world on?

A.

February 4


B.

April 5


C.

July 6


D.

October 7


Answer:

Option B: April 5



20. Which one of the below is held in the month of May every year?

A.

International Students Day


B.

International Men’s Day


C.

International Museum Day


D.

International Dance Day


Answer:

Option C: International Museum Day



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2025 Learn New Things