Important International Days Quiz – Part 4

1. Every year World Tsunami Awareness Day is observed on?

A.

January 15


B.

September 11


C.

November 5


D.

April 16


Answer:

Option C: November 5



2. Which one of the below is observed on April 25 every year?

A.

World Kidney Day


B.

World Malaria Day


C.

World Refugee Day


D.

World Diabetes Day


Answer:

Option B: World Malaria Day



3. Which one of the below is observed every year on the last Thursday of September?

A.

World Habitat Day


B.

World Migratory Bird Day


C.

World Statistics Day


D.

World Maritime Day


Answer:

Option D: World Maritime Day



4. World Poetry Day is celebrated on?

A.

March 21


B.

January 29


C.

April 17


D.

June 19


Answer:

Option A: March 21



5. Which one of the below is observed every year on June 20?

A.

World Toilet Day


B.

World Cancer Day


C.

World Senior Citizen’s Day


D.

World Refugee Day


Answer:

Option D: World Refugee Day



6. World Chagas Disease Day was first observed on April 14 of which year?

A.

2018


B.

2019


C.

2020


D.

2021


Answer:

Option C: 2020



7. Which one of the below is celebrated every year on the second Thursday of March?

A.

World Press Freedom Day


B.

World Consumer Rights Day


C.

World Thalassemia Day


D.

World Kidney Day


Answer:

Option D: World Kidney Day



8. International Civil Aviation Day is observed on?

A.

February 4


B.

December 7


C.

August 29


D.

December 26


Answer:

Option B: December 7



9. International Dance Day is celebrated on?

A.

April 29


B.

July 30


C.

August 11


D.

February 1


Answer:

Option A: April 29



10. Every year 15th March is celebrated as the?

A.

World Oceans Day


B.

World Mosquito Day


C.

World Consumer Rights Day


D.

World Braille Day


Answer:

Option C: World Consumer Rights Day



11. World Mental Health Day is observed on?

A.

November 30


B.

October 10


C.

March 2


D.

July 20


Answer:

Option B: October 10



12. The International Day of Families is observed on?

A.

May 29


B.

June 13


C.

November 22


D.

May 15


Answer:

Option D: May 15



13. The International Day of Human Space Flight is observed globally on?

A.

January 4


B.

April 12


C.

February 18


D.

October 17


Answer:

Option B: April 12



14. Which one of the below is celebrated annually across the world on 10 December every year?

A.

Zero Discrimination Day


B.

Global Parents Day


C.

Human Rights Day


D.

International Jazz Day


Answer:

Option C: Human Rights Day



15. International Day of Action for Rivers is observed every year on?

A.

March 14


B.

November 12


C.

June 15


D.

March 11


Answer:

Option A: March 14



16. The International Day for the Eradication of Poverty is an international observance celebrated each year on?

A.

July 1


B.

January 18


C.

December 13


D.

October 17


Answer:

Option D: October 17



17. Which one of the below is observed on the 8th of June?

A.

World No Tobacco Day


B.

World Population Day


C.

World Oceans Day


D.

World Food Day


Answer:

Option C: World Oceans Day



18. World NGO Day is celebrated annually on?

A.

June 11


B.

February 27


C.

May 4


D.

December 9


Answer:

Option B: February 27



19. The World Milk Day is observed every year on?

A.

June 1


B.

September 21


C.

April 19


D.

October 31


Answer:

Option A: June 1



20. Zero Discrimination Day is an annual day celebrated on?

A.

December 1


B.

January 1


C.

February 1


D.

March 1


Answer:

Option D: March 1



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2025 Learn New Things