Important International Days Quiz – Part 5

1. World Mosquito Day is observed annually on?

A.

November 15


B.

January 14


C.

August 20


D.

October 22


Answer:

Option C: August 20



2. World Braille Day is celebrated every year on?

A.

December 3


B.

January 4


C.

November 7


D.

May 14


Answer:

Option B: January 4



3. The International Day of Friendship is celebrated every year on?

A.

July 30


B.

January 7


C.

June 25


D.

February 14


Answer:

Option A: July 30



4. Which one of the below is observed on the third Thursday of November every year?

A.

World Peace Day


B.

World Water Day


C.

World Kindness Day


D.

World Philosophy Day


Answer:

Option D: World Philosophy Day



5. When is World Civil Defence Day observed annually?

A.

February 1


B.

March 1


C.

April 1


D.

May 1


Answer:

Option B: March 1



6. Which one of the below is observed on September 21?

A.

World Music Day


B.

World Homeopathy Day


C.

World Leprosy Day


D.

World Peace Day


Answer:

Option D: World Peace Day



7. World Sickle Cell Day is observed every year on?

A.

June 19


B.

December 18


C.

October 30


D.

April 25


Answer:

Option A: June 19



8. Every year which day is observed as the International Day for Mine Awareness and Assistance in Mine Action?

A.

January 7


B.

May 22


C.

April 4


D.

November 29


Answer:

Option C: April 4



9. International Anti-Corruption Day is observed on?

A.

February 17


B.

July 25


C.

November 30


D.

December 9


Answer:

Option D: December 9



10. The International Day for the Elimination of Racial Discrimination is observed annually on?

A.

May 27


B.

March 21


C.

July 7


D.

September 19


Answer:

Option B: March 21



11. The World Day Against Child Labour is held every year on?

A.

June 12


B.

December 13


C.

January 26


D.

March 16


Answer:

Option A: June 12



12. Which one of the below is observed on 14 November each year?

A.

World Cancer Day


B.

World Leprosy Day


C.

World Diabetes Day


D.

World Malaria Day


Answer:

Option C: World Diabetes Day



13. When is World Autism Awareness Day observed every year?

A.

June 18


B.

February 14


C.

October 3


D.

April 2


Answer:

Option D: April 2



14. The World Senior Citizen’s Day is celebrated on?

A.

August 21


B.

April 19


C.

September 30


D.

March 22


Answer:

Option A: August 21



15. The International Day of Light is celebrated on?

A.

July 4


B.

April 7


C.

May 16


D.

January 28


Answer:

Option C: May 16



16. Which one of the below is observed on February 4?

A.

World Cancer Day


B.

World Thalassemia Day


C.

World Hepatitis Day


D.

World Pneumonia Day


Answer:

Option A: World Cancer Day



17. World Telecommunication and Information Society Day is observed on?

A.

July 17


B.

April 27


C.

December 27


D.

May 17


Answer:

Option D: May 17



18. International Yoga Day is celebrated annually on?

A.

September 4


B.

June 21


C.

April 28


D.

November 22


Answer:

Option B: June 21



19. World Sparrow Day is celebrated on?

A.

March 29


B.

August 24


C.

February 21


D.

March 20


Answer:

Option D: March 20



20. Which one of the below is marked on the first Monday of October each year?

A.

World Animal Day


B.

World Youth Skills Day


C.

World Habitat Day


D.

World Ozone Day


Answer:

Option C: World Habitat Day



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2025 Learn New Things