A.
January 12
B.
March 12
C.
August 12
D.
December 12
Answer:
Option C: August 12
2. World Kindness Day is an international observance on?
A.
November 13
B.
November 15
C.
November 17
D.
November 19
Answer:
Option A: November 13
3. When is World Water Day observed annually?
A.
February 15
B.
March 22
C.
April 27
D.
May 31
Answer:
Option B: March 22
4. World Leprosy Day is observed internationally every year on the ________ Sunday of January.
A.
First
B.
Second
C.
Third
D.
Last
Answer:
Option D: Last
5. The 31st of October is celebrated as?
A.
World Wildlife Day
B.
World Meteorological Day
C.
World Cities Day
D.
World Milk Day
Answer:
Option C: World Cities Day
6. World Book and Copyright Day is celebrated on?
A.
April 23
B.
December 2
C.
August 7
D.
March 22
Answer:
Option A: April 23
7. June 3 is celebrated as?
A.
World Poetry Day
B.
World Tourism Day
C.
World Bicycle Day
D.
World Heritage Day
Answer:
Option C: World Bicycle Day
8. World Homeopathy Day is celebrated on?
A.
December 10
B.
April 10
C.
December 5
D.
April 5
Answer:
Option B: April 10
9. Which one of the below is observed every year on 1 December?
A.
World Asthma Day
B.
World Chagas Disease Day
C.
World Patient Safety Day
D.
World AIDS Day
Answer:
Option D: World AIDS Day
10. Which one of the below is not observed in the month of March?
A.
World Blood Donor Day
B.
World Sparrow Day
C.
Zero Discrimination Day
D.
World Theatre Day
Answer:
Option A: World Blood Donor Day
11. The International Day of Charity is observed annually on?
A.
June 5
B.
July 5
C.
August 5
D.
September 5
Answer:
Option D: September 5
12. The International Day of Women and Girls in Science is observed on?
A.
February 1
B.
February 7
C.
February 11
D.
February 20
Answer:
Option C: February 11
13. When is the International Day of Banks observed?
A.
December 4
B.
March 5
C.
July 8
D.
January 20
Answer:
Option A: December 4
14. Which one of the below is observed on April 20 by United Nations?
A.
Arabic Language Day
B.
Chinese Language Day
C.
French Language Day
D.
Spanish Language Day
Answer:
Option B: Chinese Language Day
15. June 21 is internationally celebrated as?
A.
World Music Day
B.
World Teachers’ Day
C.
World Mental Health Day
D.
World Wetlands Day
Answer:
Option A: World Music Day
16. World Day against Trafficking in Persons is observed every year on?
A.
March 30
B.
December 31
C.
August 31
D.
July 30
Answer:
Option D: July 30
17. When is the International Day of Persons with Disabilities observed every year?
A.
December 3
B.
February 17
C.
August 15
D.
April 25
Answer:
Option A: December 3
18. International Workers’ Day is observed each year on?
A.
April 15
B.
May 1
C.
June 15
D.
August 1
Answer:
Option B: May 1
19. Each year on 15th April, which one of the below is celebrated?
A.
World Art Day
B.
World Health Day
C.
World Environment Day
D.
World Braille Day
Answer:
Option A: World Art Day
20. The International Day of Rural Women is observed globally on?
A.
December 7
B.
October 15
C.
June 9
D.
September 5
Answer:
Option B: October 15