Important International Days Quiz – Part 3

1. World Teachers’ Day is celebrated globally on?

A.

September 5


B.

October 5


C.

November 5


D.

December 5


Answer:

Option B: October 5



2. World Theatre Day is celebrated annually on?

A.

March 27


B.

October 27


C.

December 23


D.

November 17


Answer:

Option A: March 27



3. International Mother Language Day is a worldwide annual observance held on?

A.

November 30


B.

May 17


C.

March 1


D.

February 21


Answer:

Option D: February 21



4. Which one of the below is celebrated on the first Saturday of July every year?

A.

International Civil Aviation Day


B.

International Day of Cooperatives


C.

International Day of Friendship


D.

International Day of Families


Answer:

Option B: International Day of Cooperatives



5. World Wildlife Day is observed on?

A.

September 2


B.

May 21


C.

March 3


D.

June 15


Answer:

Option C: March 3



6. International Men’s Day is observed globally on?

A.

January 22


B.

February 28


C.

July 18


D.

November 19


Answer:

Option D: November 19



7. Every year World Food Safety Day is observed on?

A.

June 7


B.

July 22


C.

October 23


D.

March 22


Answer:

Option A: June 7



8. Which one of the below is celebrated on 13 February each year?

A.

World Television Day


B.

World Radio Day


C.

World Soil Day


D.

World Rhino Day


Answer:

Option B: World Radio Day



9. World Asthma Day is observed every year on the first _________ of May.

A.

Sunday


B.

Monday


C.

Tuesday


D.

Wednesday


Answer:

Option C: Tuesday



10. Every year, March 21 is celebrated as the?

A.

International Yoga Day


B.

International Day of Happiness


C.

International Day of Democracy


D.

International Day of Forests


Answer:

Option D: International Day of Forests



11. International Students Day is observed on?

A.

May 24


B.

November 17


C.

September 27


D.

April 2


Answer:

Option B: November 17



12. April 7 of each year marks the celebration of?

A.

World Health Day


B.

World Mental Health Day


C.

World Homeopathy Day


D.

World Humanitarian Day


Answer:

Option A: World Health Day



13. The International Day of the Girl Child is celebrated annually on?

A.

January 12


B.

April 23


C.

July 21


D.

October 11


Answer:

Option D: October 11



14. World Metrology Day is observed globally on?

A.

February 12


B.

June 15


C.

May 20


D.

December 2


Answer:

Option C: May 20



15. World Wetlands Day is celebrated every year on?

A.

January 29


B.

February 2


C.

March 17


D.

April 24


Answer:

Option B: February 2



16. The International Day of Democracy is celebrated around the world on?

A.

September 15


B.

September 21


C.

March 4


D.

November 25


Answer:

Option A: September 15



17. World Haemophilia Day is observed every year on?

A.

August 22


B.

July 11


C.

January 22


D.

April 17


Answer:

Option D: April 17



18. The United Nations celebrates World Development Information Day every year on?

A.

January 24


B.

October 24


C.

April 24


D.

November 24


Answer:

Option B: October 24



19. Which one of the below is observed on May 21?

A.

International Asteroid Day


B.

International Dance Day


C.

International Tea Day


D.

International Translation Day


Answer:

Option C: International Tea Day



20. The International Day of Happiness is celebrated throughout the world on?

A.

March 20


B.

April 20


C.

May 20


D.

June 20


Answer:

Option A: March 20



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2025 Learn New Things