Important International Days Quiz – Part 6

1. Which one of the below is celebrated on 21 November?

A.

World Television Day


B.

World Radio Day


C.

World Theatre Day


D.

World Poetry Day


Answer:

Option A: World Television Day



2. International Mother Earth Day is observed on?

A.

September 2


B.

June 9


C.

April 22


D.

December 18


Answer:

Option C: April 22



3. The International Day against Nuclear Tests is observed on?

A.

March 31


B.

August 29


C.

May 28


D.

December 26


Answer:

Option B: August 29



4. Which one of the below is celebrated on September 22 every year?

A.

World Tuna Day


B.

World Mosquito Day


C.

World Sparrow Day


D.

World Rhino Day


Answer:

Option D: World Rhino Day



5. Every year May 8 is observed as?

A.

World Thalassemia Day


B.

World Hepatitis Day


C.

World Pneumonia Day


D.

World Population Day


Answer:

Option A: World Thalassemia Day



6. International Day for the Preservation of the Ozone Layer is observed on?

A.

January 3


B.

September 16


C.

November 16


D.

April 28


Answer:

Option B: September 16



7. Each year World Blood Donor Day is held on?

A.

August 22


B.

November 17


C.

June 14


D.

June 10


Answer:

Option C: June 14



8. English Language Day is observed annually on?

A.

April 23


B.

October 8


C.

July 3


D.

February 12


Answer:

Option A: April 23



9. World Heritage Day is an international observance held on?

A.

October 2


B.

April 18


C.

June 30


D.

November 19


Answer:

Option B: April 18



10. World Youth Skills Day is observed annually on?

A.

July 15


B.

March 2


C.

July 19


D.

August 12


Answer:

Option A: July 15



11. Whose birth anniversary is observed as The International Day of Non-Violence?

A.

Nelson Mandela


B.

Martin Luther King Jr.


C.

Mother Teresa


D.

Mahatma Gandhi


Answer:

Option D: Mahatma Gandhi



12. Which one of the below is celebrated on April 10?

A.

Father’s Day


B.

Siblings Day


C.

Grandparents’ Day


D.

Children’s Day


Answer:

Option B: Siblings Day



13. Every year, on 3rd May, people around the world celebrates which one of the below?

A.

World Civil Defence Day


B.

World Migratory Bird Day


C.

World Press Freedom Day


D.

World Patient Safety Day


Answer:

Option C: World Press Freedom Day



14. The United Nations observes 23 June as?

A.

International Asteroid Day


B.

International Literacy Day


C.

International Chess Day


D.

International Widows Day


Answer:

Option D: International Widows Day



15. World Toilet Day is observed on?

A.

November 19


B.

October 20


C.

August 26


D.

February 16


Answer:

Option A: November 19



16. World Creativity and Innovation Day is an annual celebration on?

A.

November 20


B.

April 21


C.

May 7


D.

July 18


Answer:

Option B: April 21



17. World Hepatitis Day is observed on?

A.

June 4


B.

January 9


C.

July 28


D.

October 23


Answer:

Option C: July 28



18. Every year, International Translation Day is celebrated on?

A.

August 30


B.

September 30


C.

October 30


D.

November 30


Answer:

Option B: September 30



19. Which one of the below is celebrated on May 20?

A.

World Bee Day


B.

World Children’s Day


C.

World Senior Citizen’s Day


D.

World Meteorological Day


Answer:

Option A: World Bee Day



20. The World Fisheries Day is celebrated annually on?

A.

November 18


B.

November 19


C.

November 20


D.

November 21


Answer:

Option D: November 21



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2025 Learn New Things