Important International Days Quiz – Part 7

1. Which one of the below is celebrated on October 20 every five years?

A.

World Tourism Day


B.

World Soil Day


C.

World Statistics Day


D.

World NGO Day


Answer:

Option C: World Statistics Day



2. International Asteroid Day is observed globally on?

A.

August 10


B.

June 30


C.

January 11


D.

March 18


Answer:

Option B: June 30



3. World Intellectual Property Day is observed annually on?

A.

October 6


B.

July 14


C.

February 25


D.

April 26


Answer:

Option D: April 26



4. The World Drowning Prevention Day is observed on?

A.

December 22


B.

October 19


C.

July 25


D.

August 18


Answer:

Option C: July 25



5. World Children’s Day is celebrated on?

A.

November 14


B.

November 16


C.

November 18


D.

November 20


Answer:

Option D: November 20



6. Global Parents Day is observed every year on?

A.

June 1


B.

July 1


C.

August 1


D.

September 1


Answer:

Option A: June 1



7. World Tuberculosis Day is observed on?

A.

December 15


B.

March 24


C.

February 12


D.

October 17


Answer:

Option B: March 24



8. Which one of the below is celebrated annually on July 20?

A.

International Yoga Day


B.

International Day of Families


C.

International Chess Day


D.

International Day of Education


Answer:

Option C: International Chess Day



9. The International Day for Tolerance is observed on?

A.

December 31


B.

October 2


C.

July 18


D.

November 16


Answer:

Option D: November 16



10. Which one of the below is celebrated annually on April 30?

A.

International Dance Day


B.

International Jazz Day


C.

World Music Day


D.

World Environment Day


Answer:

Option B: International Jazz Day



11. International Day of Sign Languages is celebrated annually across the world on?

A.

September 23


B.

July 15


C.

November 18


D.

April 12


Answer:

Option A: September 23



12. Which one of the below is held on the second Saturday in May and the second Saturday in October every year?

A.

World Philosophy Day


B.

World Mental Health Day


C.

World Consumer Rights Day


D.

World Migratory Bird Day


Answer:

Option D: World Migratory Bird Day



13. World Food Day is celebrated every year worldwide on?

A.

October 16


B.

December 16


C.

July 2


D.

January 20


Answer:

Option A: October 16



14. World Population Day is observed every year on?

A.

December 2


B.

July 11


C.

February 16


D.

June 19


Answer:

Option B: July 11



15. Which one of the below is celebrated on December 5?

A.

World Water Day


B.

International Mountain Day


C.

World Soil Day


D.

International Literacy Day


Answer:

Option C: World Soil Day



16. The World Day for Safety and Health at Work is celebrated annually on?

A.

April 28


B.

July 7


C.

December 15


D.

August 22


Answer:

Option A: April 28



17. World Pneumonia Day is an annual event observed every year on?

A.

March 7


B.

November 12


C.

August 1


D.

October 29


Answer:

Option B: November 12



18. Which one of the below is observed on the third Sunday of June every year?

A.

Children’s Day


B.

Grandparents’ Day


C.

Mother’s Day


D.

Father’s Day


Answer:

Option D: Father’s Day



19. World No Tobacco Day is observed around the world every year on?

A.

January 31


B.

March 31


C.

May 31


D.

July 31


Answer:

Option C: May 31



20. World Tourism Day is commemorated each year on?

A.

September 27


B.

April 5


C.

March 26


D.

December 14


Answer:

Option A: September 27



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2025 Learn New Things