A.
1:1
B.
2:1
C.
2:3
D.
2:5
Answer:
Option B: 2:1
2. How much is a baker’s dozen?
A.
11
B.
12
C.
13
D.
14
Answer:
Option C: 13
3. Who was the inventor of the slide rule?
A.
William Oughtred
B.
William Playfair
C.
Robert Recorde
D.
John Napier
Answer:
Option A: William Oughtred
4. What is 500 in Roman Numerals?
A.
X
B.
V
C.
C
D.
D
Answer:
Option D: D
5. The pair of lines which never intersect each other are called?
A.
Perpendicular lines
B.
Parallel lines
C.
Transversal lines
D.
Intersecting lines
Answer:
Option B: Parallel lines
6. Which is the formula to find the diagonal of a square whose side is ‘a’?
A.
a^2
B.
2a
C.
√2a
D.
4a
Answer:
Option C: √2a
7. When is Pi Day observed every year?
A.
March 14
B.
June 12
C.
October 8
D.
December 3
Answer:
Option A: March 14
8. If the divisor is doubled, then the quotient _________.
A.
becomes double
B.
becomes half
C.
becomes zero
D.
remains same
Answer:
Option B: becomes half
9. What is the formula to find the circumference of a circle with radius r?
A.
πr2
B.
πr
C.
2πr
D.
πr/2
Answer:
Option C: 2πr
10. Dividend = ?
A.
Divisor x Quotient + Remainder
B.
Divisor + Quotient x Remainder
C.
Divisor x Quotient x Remainder
D.
Divisor + Quotient + Remainder
Answer:
Option A: Divisor x Quotient + Remainder
11. An angle that measures more than 180 degrees and less than 360 degrees is called?
A.
Obtuse angle
B.
Acute angle
C.
Right angle
D.
Reflex angle
Answer:
Option D: Reflex angle
12. Which is the second smallest positive integer that can be expressed as the sum of two positive cubes in two different ways?
A.
1729
B.
4104
C.
4398
D.
4729
Answer:
Option B: 4104