A.
Ptolemy’s theorem
B.
Thales’ theorem
C.
Fermat’s Last Theorem
D.
Pythagoras’ theorem
Answer:
Option D: Pythagoras’ theorem
2. How many number cards are there in a 52 card deck?
A.
48
B.
40
C.
36
D.
32
Answer:
Option C: 36
3. The price at which a product is purchased or manufactured is called?
A.
Selling Price
B.
Cost price
C.
Profit
D.
Loss
Answer:
Option B: Cost price
4. Who invented the equals sign (=)?
A.
Joseph Huddart
B.
Jake Adams
C.
William Playfair
D.
Robert Recorde
Answer:
Option D: Robert Recorde
5. Which is the formula to calculate the area of a rectangle?
A.
Length + Breadth
B.
Length – Breadth
C.
Length x Breadth
D.
Length / Breadth
Answer:
Option C: Length x Breadth
6. Which is the largest interior angle of a right-angled triangle?
A.
90°
B.
100°
C.
110°
D.
120°
Answer:
Option A: 90°
7. xyz + 5 is an example of which type of algebraic expression?
A.
Monomial
B.
Binomial
C.
Trinomial
D.
None of the options
Answer:
Option B: Binomial
8. The different ways of arranging objects in a definite order is called?
A.
Combination
B.
Probability
C.
Statistics
D.
Permutation
Answer:
Option D: Permutation
9. A decimal number with a finite number of non-zero digits after the decimal point is called?
A.
Terminating decimal
B.
Repeating decimal
C.
Non-terminating decimal
D.
Non-repeating decimal
Answer:
Option A: Terminating decimal
10. Which one of the below is a repeating decimal?
A.
0.121314…
B.
0.2233221…
C.
42.374374…
D.
48.955966…
Answer:
Option C: 42.374374…
11. Which type of numbers are 0 and 1?
A.
Prime numbers
B.
Composite numbers
C.
Natural numbers
D.
Whole numbers
Answer:
Option D: Whole numbers
12. The sum of the interior angles of a polygon is equal to? [n = the number of sides of the polygon]
A.
(n − 1) × 180°
B.
(n − 2) × 180°
C.
(n − 1) × 120°
D.
(n − 2) × 120°
Answer:
Option B: (n − 2) × 180°