Space Quiz – Part 8

1. Which are the only two planets in the solar system that have no natural satellites?

A.

Mercury and Mars


B.

Venus and Mars


C.

Saturn and Neptune


D.

Mercury and Venus


Answer:

Option D: Mercury and Venus



2. Which is the most distant artificial object from Earth?

A.

Voyager 1


B.

Voyager 2


C.

Pioneer 10


D.

Pioneer 11


Answer:

Option A: Voyager 1



3. The Sun is a ___________ star.

A.

Red giant


B.

Yellow dwarf


C.

Red dwarf


D.

Blue giant


Answer:

Option B: Yellow dwarf



4. Which planet’s moon is Europa?

A.

Saturn


B.

Neptune


C.

Jupiter


D.

Uranus


Answer:

Option C: Jupiter



5. Halley’s comet will be visible from Earth again in which year?

A.

2031


B.

2041


C.

2051


D.

2061


Answer:

Option D: 2061



6. Betelgeuse is a star in which constellation?

A.

Orion


B.

Scorpius


C.

Pegasus


D.

Draco


Answer:

Option A: Orion



7. Halley’s Comet is visible from Earth every ___________.

A.

5 to 6 years


B.

55 to 56 years


C.

75 to 76 years


D.

105 to 106 years


Answer:

Option C: 75 to 76 years



8. Our solar system is located in which arm of the Milky Way Galaxy?

A.

Norma Arm


B.

Perseus Arm


C.

Scutum-Crux Arm


D.

Orion Arm


Answer:

Option D: Orion Arm



9. Which one of the below occurs when Earth passes directly between the Sun and the Moon?

A.

Solar eclipse


B.

Lunar eclipse


C.

None of the above


D.

Both A and B


Answer:

Option B: Lunar eclipse



10. Who discovered the Crab Nebula in 1731?

A.

Edmond Halley


B.

Caroline Herschel


C.

Charles Mason


D.

John Bevis


Answer:

Option D: John Bevis



11. Which is the largest known volcano in the solar system?

A.

Ascraeus Mons


B.

Doom Mons


C.

Olympus Mons


D.

Skadi Mons


Answer:

Option C: Olympus Mons



12. Olympus Mons is a volcano on which planet?

A.

Mars


B.

Venus


C.

Mercury


D.

Jupiter


Answer:

Option A: Mars



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2025 Learn New Things